Bezienswaardigheden Mexico

bezienswaardigheden-mexicoIn Mexico kunt u terecht voor vele bijzondere bezienswaardigheden en dat maakt het land dan ook een op en top vakantiebestemming. Of u nu voor de natuur naar Mexico gaat of voor de rijke geschiedenis en rijke cultuur. Het land Mexico bied u van alles wat en meer! Wij hebben op deze pagina voor u de meest bijzondere bestemmingen op een rijtje gezet zodat u alvast eens kunt kijken wat Mexico u te bieden heeft.

De Bezienswaardigheden in Mexico kunnen we eigenlijk in 2 groepen verdelen, namelijk de bijzondere bouwwerken en rijke culturele bezienswaardigheden en de prachtige “natuurlijke” bezienswaardigheden, op deze pagina hebben we voor u de mooiste bouwwerken op een rijtje gezet. Op onze pagina over de natuur in Mexico kunt u terecht voor de prachtige natuur die Mexico u te bieden heeft en wat aan te raden is om te bezoeken.

– Maya tempels

Als u naar Mexico op vakantie gaat is het zeker aan te raden om een van de Maya tempels te bezoeken. Deze tempels vind u door heel Mexico en de meeste zijn ook goed te bereiken met een van de vele excursies die u kunt boeken vanuit hotels, maar ook in onze georganiseerde rondreizen door Mexico word minimaal wel 1 Maya tempel aangedaan. De bekendste bouwwerken van de Maya’s vind u terug op het schiereiland Yucatan waar Chichen Itza ligt, dit is een Maya stad waar u veel te weten kunt komen over de Maya cultuur en alles wat hierbij hoorde. Maar ook de Mayastad Teotihuancan welke vlak bij Mexico stad ligt is zeker aan te raden, want hier is een prachtige tempel gebouwd luisterend naar de naam “Tempel van de zon” welke behalve groot is, ook bijzonder is hoe hij gebouwd is, zeker als je bedenkt dat dit bouwwerk er al vele 100’en jaren staat.

– Het schiereiland Yucatan

Yucatan is niet voor niets een van de meest bezochte toeristische trekpleister van Mexico want u vind hier bijzonder veel terug. O.a. vele bouwwerken uit het Maya tijdperk met de stad Coba als absolute uitblinker. Maar ook de tempelpiramide Nohoch-Mul en de tempel van Kukulcan in de stad Chichen Itza zijn zeker aanraders. Verder liggen hier meerdere grote badplaatsen als Cancun en Playa del Carmen op het schiereiland Yucatan omdat hier ook prachtige witte stranden aan gelegen zijn. Verder is de prachtige omgeving en de natuur ook een zekere aanrader waardoor Yucatan al een plaats is in Mexico waar u uw hele vakantie rond kunt touren en nog steeds tijd tekort heeft. Als u zelf een reis gaat samenstellen is het dan ook zeker aan te raden om hier meerdere dagen voor uit te trekken!

– Veracruz

De havenstad Heroica Veracruz is een van de belangrijkste steden in Mexico en ook een grote stad met vele bezienswaardigheden. U vind hier o.a. een prachtige kathedraal terug, diverse musea welke zeker de moeite waard zijn om te bekijken zoals de Museo de la Ciudad en een prachtig groot plein luisterend naar de naam Plaza de las Armas waar altijd wel wat te doen is. Veracruz is een oude stad met verschillende soorten bouwstijlen en is zeker de moeite waard om eens een dagje rond te kijken, hier ziet u toch weer een andere kant van Mexico wat zeker interessant is, en ’s avonds langs de uitgestrekte boulevard lopen en genieten is zeker ook een aanrader.